Fellépők

 • Csík Zenekar

  Quimby

  Hiperkarma

 • Bagossy Brothers Company

  Kowalsky meg a Vega

  Kistehén

 • Mary PopKids

  Lajkó Félix és az Óperentzia

  Muzsikás Együttes

 • Boban Markovic Orkestar

  Ocho Macho

Csík Zenekar
Közel 30 éve, hogy a magyar népzenei élet egyik lelkesen tanuló, tudását szeretettel továbbadó, bátran igényesen alkotó, elismerten népszerű együttese a Csík zenekar. 2017-ben Torockón táncoltatják meg a Nagyszínpad közönségét. <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Z6-AiuaCvbg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Quimby
A csontbamarkoló szövegek, az újragondolt sanzontól kezdve, a gitárslágereken keresztül egészen a legvadabb pszichedéliáig húzódó, megnevezhetetlen zenei univerzum és az egyszeriségre építő, színpadról lerobbanó fellépések is egyaránt kellettek ahhoz, hogy a Quimby 2017-re Magyarország elsőszámú koncertzenekarává váljon. 2017-ben a Double Rise Nagyszínpadán hasítanak a srácok! <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/5hXhwUhL5Og" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Hiperkarma
Bérczesi Robi zenekara újult erővel, és teli energiával érkezik Torockóra, hogy Erdélyben először a Double Rise-on mutassák be legújabb nagylemezüket a Délibábot! <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/1hhvRGHbtNY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Bagossy Brothers Company
Van, aki elhagyja egy kicsit önmagát, van, aki törtet előre Torockóra! Nem marad otthon senki a fiúkból, lányokból és a Bagossy Brothers Companyból sem, mert együtt úszunk a Nap felé! A négy éve alakult zenekar meghódította az erdélyi és a magyarországi fesztiválokat, idén a Double Rise fesztiválon alternatív, indie és folk-rock zenéjükkel fergeteges bulit fognak kirobbantani.
Kowalsky meg a Vega
Álomból ébredünk és ugyanoda tartozunk, hiszen napfelkelők vagyunk!  Ugye te is érzed, hogy ki van találva az eleje és a vége? Nem véletlen az sem, hogy Torockón együtt éljük meg a csodákat a Kowalsky meg a Vegával és veletek!
Kistehén
A Kistehén Tánczenekar mesterien keveri a különböző stílusokat és mindig megtalálja a megfelelő arányt, ami egy brutáljó bulihoz kell. A Double Rise Nagyszínpadra Kistehénék ska, rock, pop, underground, cigányzene, reggae, balkán és afrikai ritmusokat hoznak, szóval mindent, ami egy igazi napfelkelő partihoz kell!
Mary PopKids
A fiatal magyar előadóművészek társulata 2010-ben alakult és azóta egyre ismertebb a popkultúrális szcénában. Az eklektikus, soulos, funkys, popot játszó Mary PopKids lendületes zenéivel és fergeteges bulival köszönti a napfelkelőket idén a Doube Rise Nagyszínpadon!
Lajkó Félix és az Óperentzia
Lajkó Félix a dubos, chilles, trance-es Óperentzia duóval 2017-ben a Double Rise Nagyszínpadán! Az Óperentzia dalaiban folkzenét dub, psy-trance zenei csemegéket hoz magával és Lajkó Félix hegedűs-citerás dallamokat, ő az, aki minden lemezével ott van az év végi nemzetközi világzenei összesítésekben. Idén Torockóra hozzák az elektronikus zene és a klasszikus hangzásvilág őrületes turmixát.
Muzsikás Együttes
A népzene egyik nagykövete a Double Rise Nagyszínpadán!A Muzsikás Együttes jelen van a világ legnevesebb fesztivájain, legjelentősebb koncerttermeiben. Idén Torockóra hoznak egy kis talpalávalót!
Boban Markovic Orkestar
Európa talán legnépszerűbb fúvószenekara, a Boban Marković Orkestar idén Torockón táncra perdíti a Nagyszínpad közönségét! Az Európa szerte elismert Boban Marković, szerbiai trombita művész és zenekara számos zenei díj birtokosa. Zenéjükben a Balkán cigányzenéjének más zenei műfajokkal és kultúrákkal való kapcsolódási pontjait kutatják.
Ocho Macho
Az Ocho Macho 2003-ban alakult, zenei stílusában a reggae, a ska, a punk és a latin találkozik, a zenekar neve pedig spanyolul annyit tesz, „nyolc hím”. A több mint 10 éves, kétszeresen platinalemezes banda mára Magyarország egyik legmeghatározóbb koncertzenekara, idén a Double Rise Nagyszínpadra hozzák nektek az öreg raszta tanítását, és együtt dúdoljuk, hogy Everything’s alright!
 • The Biebers

  Loyal

  Tokos zenekar

 • Ripoff Raskolnikov

  Ferenczi György és a Rackajam

  ByeAlex és a Slepp

 • Parno Graszt

  Szalonna és bandája

  Ladánybene 27

 • Buda Folk Band

  Selfish Murphy

  Mystery Gang

 • Belau

  One More Minute

  sZempöl offchestra

 • Heveder Banda

  Terra Profonda

  Palma Hills

 • Koszika& The HotShots

  Szabó Benedek és a Galaxisok

  DJ SHIVER

 • Dreamland Residents

  Canarro

  Üsztürü zenekar

 • Tükrös Zenekar

  Kacsó Hanga Borbála

  Fölszállott a páva gálaműsor

 • Berecz András

The Biebers
A 2012-ben alakult The Biebers hatfős csapata alkotja az ország legkúlabb bandáját. Eleinte senki sem tudta, hogy ki áll a The Biebers mögött, pedig a zenei projekt olyan slágereket alkotott mint a Sorry, a Dance vagy a Stay. A Puskás-testvérek, Peti és Dani nevével fémjelzett, de idővel minden hangszeres posztra remek zenészekkel valamint Ekanem Bálinttal egy bivaly énekessel is kiegészült formáció idén nyáron Torockón mozgatja meg a közönséget! <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Je5IvC33XOs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Loyal
A Loyal bulizenekarnak indult, rock-klasszikusokat toltak meglehetősen intenzíven. Rendes klasszikus rockzene, nem nyomja agyon a stílusújítás, az öncélú különcködés kényszere. <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/O9KvgzmexW8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Tokos zenekar
A Double Rise FolkUdvarának házigazdája a Tokos Zenekar. Az együttest 2011-ben alapította öt lelkes zeneakadémista Kolozsváron, 3 évvel később pedig megnyerték a Kárpát-medencei népzenei teheségkutatót, a Fölszállott a Pávát. A koncertek mellett táncházakat, gyermekelőadásokat tartanak szerte Európában. <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ngGyMqCE25o" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>  
Ripoff Raskolnikov
Ő a tiszzteletbeli magyar bluesman. Amit Ripoff képvisel, vérbeli közép-európai blues, hol heves érzelmi kitöréssel, hol féktelen vágtával, hol decens melankóliával. <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/XHnz4UWXotk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Ferenczi György és a Rackajam
Mi is lehetne összművészetibb, mint a vers, szájharmonika, a népzene és a blues egy előadásban, egy koncerten?! Bizony, Ferenczi György és a Rackajam a Double Riseon! :)
ByeAlex és a Slepp
ByeAlex – 2013-ban robbant be a köztudatba Kedvesem című dalával, amivel megnyerte a Dal versenyt és így ő képviselhette hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon Malmőben – egyszerűségével, eredetiségével pedig a 10. helyen végzett. 2015 nyarától ByeAlex és a Slepp néven tevékenykedik zenekarával, és azóta sincs  megállás, Torockón a Double Rise Nagyszínpadánál élőben is meghallgathatod őket! <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/i8H1RqLoWwA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Parno Graszt
A tavalyi év egyik legjobb buliját a Parno Graszt koncertjén élhettük át, így idén sem felejtettük el meghívni őket. Készüljetek már most, mert széttáncoljuk a Folkudvart!
Szalonna és bandája
A magyar népzene világszerte ismert képviselője Szalonna és bandája idén is felbolygatja a hangulatot a Double Rise Folkudvarában!
Ladánybene 27
A Ladánybene 27 az első közismert reggae zenekar Magyarországon, ők készítették el az országban az első reggae albumot, az első dub albumot, valamint az első riddim albumot is. A műfaj magyar úttörői nyáron a Double Rise népét örvendezteti. :)
Buda Folk Band
A magyar népzene és világzene legbulisabb zenekara, a Buda Folk Band idén is elvarázsol bennünket a Double Rise Folkudvarán!
Selfish Murphy
A Selfish Murphy 2011-ben alakult, Sepsiszentgyörgyön, ír-kelta zenét előadó együttes. Zenei stílusuk dallamosságával, lendületével idén a Double Rise fesztiválozóit vidítják fel! Az akusztikus, tradicionális ír-kelta hangzást képviselik, koncertjeiken azonban a már klasszikusnak számító daloknak egy modernebb, néha punkosabb értelmezése is szerepel.
Mystery Gang
A rockabilly királyai táncoltatják idén Torockót! A Mystery Gang 1998-ban alakult. Az '50-es évek közepének, végének garage, jungle és rockabilly zenéjét játsszák.
Belau
Az elektronikus zenei alapokon nyugvó, modern popzenét jásztó Belau zenei világában az elvágyódás és az örökké reményteli hangulat találkozik az aktuális elektronikus zenei alapokkal. A formáció célja, hogy gondolatban napsütötte helyekre kalauzolja a hallgatót és idén A Double Rise fesztiválon minden napfelkelőt!
One More Minute
Az One More Minute zenekar 2015 tavaszán alakult, 3 DNS tagból, ahol 5 évet játszottak együtt. Dalaikban ismert jazz, blues, funky és magyar feldolgozásokkal találkozhattok idén a Double Rise fesztiválon. Az egykori DNS zenekar tagjai, most új felállásban mutatkoznak be, a dübörgés helyett a kifinomult, soft jazz stenderdek hangzásvilága kerül előtérbe.
sZempöl offchestra
A Double Rise fesztivált pillanatok alatt fogja táncra pördíteni a sZempöl offchestra! Zenéjükben a hangulatok és az energiák szabadon áramlása a fő cél: a zenét nem önálló médiumként kezelik, nem a technikai és a megszokott formai megoldásokon van a hangsúly. Zenéjük egyik fő eleme a teatralitás, a játékosság. Nincs két egyforma hangzás, szabadon mászkálnák a stílusok között, de összeköti őket a zene mögötti tartalom.
Heveder Banda
A Double Rise Folkudvarban, a Heveder Banda muzsikáira idén mindenki táncra perdül! A zenekar tajai egy több évszázados zenélési hagyomány őrzői, továbbvivői. Repertoárjukban főleg erdélyi magyar, román és cigány dallamok találhatóak. A zenekar Sepsiszentgyörgyön alakult 2002-ben, 2004-re bővült ki a mai felállásra, azóta számos fesztivál és néptánctábor állandó résztvevői.
Terra Profonda
A Terra Profonda zenekar Torockóra hozza látomásos szövegei köré csavarodó, sokszor repetitív, az amerikai blues, máskor a szabadzene határain megszólaló drámai szerzeményeit. Ahogyan a zenekar neve is sugallja, a zene fontos eleme a föld, a föld-közeli megszólalás.
Palma Hills
A Palma Hills rockbanda tagjai is a húrok közé csapnak a Double Riseon! Zenéjükre leginkább az Indie, a Blues Rock és a Garage volt hatással, ugyanakkor inspirálón hatott rájuk a 60 és 70-es évek Rock n roll-ja, az úgynevezett hős korszak számos alkotása.
Koszika& The HotShots
Koszorús Krisztina és zenekara idén is felpörgeti a Double Rise fesztivált! Koszika & The HotShots egyedülálló színfolttá muzsikálták magukat Erdély zenei palettáján. Zenéjük felölel bossa nováktol a népdalfeldolgozásokon keresztül a swingig blues, jazz elemeket, reggae-t, funkyt, discot, és folyamatosan új elemekkel bővül.
Szabó Benedek és a Galaxisok
Szabó Benedek és a Galaxisok az a magyar könnyűzenei együttes, amely koncertjein a dalaik szövegét egyre hangosabban énekli a közönség, ez is bizonyítja, hogy a srácok képesek hatalmas bulit csapni! Idén Torockón hangoskodhatunk együtt!
DJ SHIVER
Napfeleklők, fogadjátok szeretettel DJ Shivert a 2017-es Double Rise Fesztiválon! Igen, ő az a Dj aki a tavaly hatalmas built csinált és idén ezt fogja überelni .
Dreamland Residents
Az együttes 2016-ban adta első kislemezét, amelyről a Poros az ég című szerzemény elhódította a Legszebb Erdélyi Magyar Dal díjat. Dalaik fiatalosak és lendületeletesek és idén együtt tombolunk a Double Rise fesztiválon!
Canarro
A Canarro magával ragadó zenéjével izgalmas zenei utazásra hívja idén a napfelkelőket. Dallamaik a tradicionális gipsy jazz, másnéven a manouche swing köré épülnek, különlegességük a Django Reinhardt által méltán elhíresült stílus és a békebeli magyar jazz ötvözete.
Üsztürü zenekar
A Double Rise Folkudva táncra perdül! Az Üsztürü cselekvésre invitálja a mai kor fiatalságát az "örökifjak" és a népi kultúrában már jártas érdeklődőkön felül, hiszen mindig és mindig új erővel és életkedvvel képes megajándékozni minket a népi bölcsesség és hagyomány által kialakított kifejezés-kultúra.
Tükrös Zenekar
A Tükrös Zenekar azon kevesek közé tartozik, akik úgy gondolják, hogy a legjobb falusi bandák összeszokott "kamara muzsikálása" magában hordozza azt a fajta erőt és dinamizmust, amely minden korban megállja a helyét és a műfaji keverés nélkül is képes nem mindennapi élményt nyújtani a hallgatóságnak. Ezzel az élménnyel és táncos talpalávaló muzsikával jönnek idén a srácok a Double Rise Folkudvarba!
Kacsó Hanga Borbála
Kacsó Hanga Borbála,a Fölszállott a páva tehetségkutató nyertese, az Esszencia zenekar énekese idén a Hagyományok Háza Folkudvar házigazdáinak sorát erősíti. A dalospacsirta délelőttönként énektanítással kedveskedik a fesztiválozóknak.
Fölszállott a páva gálaműsor
A Kárpát - medencei népzenei és néptáncos tehetségkutatóban számos erdélyi zenekar, énekes és táncegyüttes bemutatkozott az évek során. Gálaműsorunkban fellép az Ördögborda, Zerkula Zenekar, Vaszi Levevente, Vrencsán Anita, Melles Endre, Bekecs Néptáncegyüttes, Mérai Cifra Táncegyüttes, Vincze Pistuka Hunor, Gorzó Boglárka, Antal Adorján.
Berecz András
Berecz András Kossuth-díjas énekes, mesemondó, népmesegyűjtő, folklórkutató és előadóművész örvendezteti népdalokkal és ízes történetekkel a FolkUdvar kicsi és nagy Napfelkelőit!