RO

Despre festival…

Double Rise este primul festival multi-artistic din Ardeal. Scopul acesteia este să întrunească formații ungurești care până acum nu s-au prezentat laolaltă sub umbrela aceluiași eveniment în fața mulțimii locale.

Totodată imaginea festivalului nu este construită doar pe renumele trupelor, este în același timp un proiect experimental care dă posibilitatea descoperirii artiștilor mai puțin cunoscuți.

Festivalul nu se bazează doar pe muzică, ci și artele vizuale, teatrul, literatura, dansul, muzica de stradă și poezia slam, vor fi printre cele care vor îmbogății evenimentul.

Festivalul își așteaptă audiența cu o scenă mare însoțită de alte 7-8 de mărimi mai mici. Programul se va desfășura în mod continuu în jurul acestora. Locațiile sunt în creștere și dezvoltare pe măsură ce evenimentului se alătură personaje interesate în a lua parte în acest proiect.

Inițierea acestui proiect s-a construit pe dorința de a crea cel mai mare festival de muzică ungurească, care cuprinde toate tipurile de artă într-o locație de basm. Torocko, un sat aflat în inima Ardealului, este un loc ideal din acest punct de vedere, deoarece îmbogățește festivalul cu propria cultură, tradiție și caracteristici locale, acestea contribuind împreună în transformarea acest eveniment în unul de valoare.

În ciuda tututor programelor, concertelor, locației, sufletul acestui eveniment stă în minunatul public care va da viață festivaluli timp de cele 4 zile.

Festivalul va avea loc în județul Alba, la Torocko, între 30 Iunie și 3 Iulie 2016.