Apey & the Pea

2008 végén alakult budapesti zenekar, amely Áron András (ex-Neck Sprain) szólóprojektjéből átalakulva, illetve egykori Superbutt tagokkal (Makai László, Prepelicza Zoltán) kiegészülve született meg. Zenéjük magját a zúzós, klasszikus metál adja, melyhez összetéveszthetetlen, sötét hangulatú előadásmód párosul.

2011-ben jelent meg az első, 5 dalt tartalmazó EP ’The Day Ends’ címmel. 2013 júniusában megjelent első nagylemezük a ’Devil’s Nectar’ címmel, amely az “Év debütáló lemeze” lett a HangSúly zenei díj szavazásán és elnyerték az “Év albuma” díjat a Kettőnégy Gumizsiráf Díjátadón.

2014 szeptemberében kiadták a második nagylemezüket, a ‘Hellish’-t, amely  2015-ben Fonogram díjat nyert az “Év hazai hard rock vagy metálalbuma” kategóriában. A HangSúly zenei díj szavazásán is elnyerte az “Év albuma” címet, illetve az Apey & The Pea lett az “Év koncertzenekara”.

2016 áprilisában elindult az első önálló országos turnéjuk, valamint elkezdték a harmadik nagylemezük írását.

Az évek során felléptek már Magyarország valamennyi vidéki klubjában és fesztiváljain. Túl vannak már számos londoni fellépésen és EU turnén is.

2017 szeptemberében jött ki legújabb, immáron harmadik és legsúlyosabb anyagával, a HEX-szel, melyet a teltházas A38-on tartott lemezbemutató koncert ‘RATS’ turné keretein belül körbeutaztattak hazánk városaiban.

2018 májusában a NAGY-SZIN-PAD fődíját a közönségszavazatok alapján az Apey & The Pea nyerte, így 2018-ban a Sziget fesztivál, a  VOLT fesztivál, a Strand fesztivál nagyszínpadán léphettek fel. Számos egyéb nyári fesztivál fellépés mellett jártak Csehországban a Rock For Churchill fesztiválon és Lengyelországban a Pol’and’Rock fesztiválon.

2019-ben a zenekar képviselheti Magyarországot a 2019-es Eurosonic fesztiválon.

A trio jelenleg a negyedik nagylemezén dolgozik, miközben folyamatosan nagy sikerrel lépnek fel Budapesten és vidéken. Áprilisban pedig 25 állomásos Európa turnéra indulnak az Ektomorf zenekar társaságában.

 

Facebook: http://www.facebook.com/apeyandthepea

Instagram: http://www.instagram.com/apeyandthepea

Youtube: https://www.youtube.com/c/ApeyThePea

Website: http://www.apeyandthepea.com/